Ревізори знайшли безліч порушень на тендерах СБУ

Понеділок, 21 жовтня 2013, 09:28

Військова частина Е-6117 Служби безпеки вчинила низку порушень при проведенні тендерів на придбання набоїв та взуття.

Про це Державна фінансова інспекція у м. Києві повідомила у листі-відповіді до одного з учасників вказаних тендерів - ТОВ "ВК Компанія Ді Сі", пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, програвши на трьох тендерах військової частини, компанія "Ді Сі" звернулася до ДФІ з заявою про можливі порушення законодавства при проведенні вищевказаних закупівельних процедур.

За результатами аналізу документації по цих закупівлях ревізори зафіксували низку порушень по кожній з них.

Реклама:

Так, на тендері по закупівлі набоїв 9х19 мм конкурсний комітет замовника не відхилив пропозиції учасників, які не відповідали вимогам торгів.

"При закупівлі зимових черевиків, всупереч чинному законодавству, замовник не опублікував на "ВДЗ" ні документацію конкурсних торгів, ні звіт про результати процедури", - йдеться у повідомленні.

Окрім того з порушенням відбувся й тендер на придбання снайперських боєприпасів. Військова частина скасувала торги по одному з лотів, офіційно обґрунтувавши це тим, що ціна найбільш вигідної конкурсної пропозиції нібито перевищує суму, передбачену замовником на фінансування закупівлі.

Разом з тим найдешевша пропозиція становила 48 тис гривень при виділених на здійснення закупівлі 50,4 тис гривень. Окрім того замовник і тут порушив порядок публікації документів - не оприлюднив оголошення про результати закупівлі.

Результати перевірки ДФІ було викладено у довідці, яку спрямували до Київської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері - для врахування при проведенні дослідчої перевірки Військової частини Е-6117.

Як пишуть "Наші гроші", загальна вартість трьох закупівель, про які йшлося вище - 2,3 млн гривень.

"З них 1,41 млн гривень військова частина має заплатити за 500 тис од. набоїв 9х19 мм. Угоду на постачання уклали 20 червня з ПП "Сапсан-Сервіс", хоча за результатами перевірки ДФІ ця фірма якраз і є одна з тих, чию пропозицію мали відхилити за невідповідність", - пише видання.

Ще на 0,84 млн гривень військова частина замовила 330 пар утеплених зимових черевиків.

Підряд отримав підприємець О.С. Банцер, угоду підписали 27 червня. Вищезгадана фірма "Ді Сі" була відхилена за невідповідність товару критеріям замовника.

Решта 0,05 млн гривень - це кошти, виділені на снайперські набої, угоду по яких так і не було підписано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!