Швейцарія відмовилася від банківської таємниці

Середа, 16 жовтня 2013, 12:30

Швейцарія 15 жовтня підписала конвенцію про взаємний обмін податковою інформацією Організації економічного співробітництва і розвитку.

Про це пише Forbes.ru з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляється, конвенція зобов'язує уряди країн, що прийняли її, сприяти міжнародним запитам про надання інформації, при проведенні податкових перевірок та застосування податкових претензій.

Цей документ розглядається як проміжний етап на шляху до більш конкретної угоди про автоматичний обмін інформацією, який здійснюватиметься за взаємною згодою зацікавлених країн.

Реклама:

Приєднання Швейцарії до цієї конвенції ставить під питання те, що привертало увагу до цієї країни безлічі бізнесменів, які прагнуть приховати свої активи - гарантоване збереження банківської таємниці.

Швейцарія є найбільшим світовим офшорним центром і входить до так званого "сірого списку" країн ОЕСР. У нього організація включає держави, які, на її думку, не приймають достатніх зусиль у боротьбі з несплатою податків і відмиванням грошей.

Швейцарія підписала конвенцію через півтора місяці після того, як учасники саміту G-20 у Петербурзі обговорили заходи, необхідні для боротьби з податковими ухильниками, і висловили надію на якнайшвидше приєднання до угоди всіх юрисдикціях.

Підписання конвенції не означає автоматичного приєднання країни до неї. Ратифікація документа повинна бути схвалена парламентом країни. Потім вона буде винесена на референдум.

Це означає, що Швейцарія не ратифікує конвенцію в 2013 році, пише Financial Times.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: