"Лукойл" хоче відсудити 10 мільйонів за іржаву теплотрасу

Понеділок, 14 жовтня 2013, 17:27

ТОВ "Транс Індастрі" хоче стягнути з Державного публічного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укрбуд" 9,69 млн гривень збитків.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду, передають "Наші Гроші".

Фірма стверджує, що "Укрбуд" неправомірно відчужив та ліквідував ділянку тепломережі від стійки 321 до стійки 451 у Калуші (Івано-Франківська область), чим позбавив ЗАТ "Лукор" можливості використовувати трубопровід за призначенням.

Фірма просить суд стягнути з державного товариства вартість демонтованої тепломережі та вартість робіт з її відновлення.

Реклама:

Суди перших двох інстанцій задовольнили позов частково, стягнувши з "Укрбуду" на користь "Транс Індастрі" 8,26 млн гривень - ринкова вартість матеріалів та робіт з відновлення одного метра теплотраси становить 3867 гривень, довжина траси - 2136 метрів.

"Укрбуд" і прокуратура подали касаційні скарги. І на початку жовтня ВГСУ відправив справу на новий розгляд до господарського суду Києва.

Як встановив суд, спірна тепломережа введена в експлуатацію у 1991 році, але ніколи не використовувалася. У 2007 році "Укрбуд" провів оцінку цієї теплотраси.

Було виявлено, що трубопровід вражений корозією, теплоізоляція частково відсутня, частково ушкоджена, труби частково зруйновані і трубопроводи теплотраси не можуть використовуватись за цільовим призначенням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: