Експансія планшетів витісняє із ринку комп'ютери

Четвер, 10 жовтня 2013, 16:05

Загальносвітові постачання комп'ютерів падають вже шостий квартал поспіль через агресивну експансію планшетів і смартфонів, які продовжують користуватися великим попитом у споживачів.

Про це повідомляє "CyberSecurity".

Такі висновки випливають з останніх квартальних звітів компаній IDC і Gartner.

IDC заявляє, що ринок впав практично на 8% до 81,6 млн одиниць продукції, тоді як за методикою підрахунку Gartner падіння становило 9%, до 80,3 млн одиниць. Дві компанії розходяться в даних, так як по-різному визначають саме поняття "ПК", використовують різні метрики підрахунку і оперують різними даними.

Реклама:

IDC очікує, що ринок ПК досягне свого дна десь у майбутньому році, почавши відновлення в 2015 році, коли споживачі почнуть оновлювати застарілі моделі комп'ютерів.

Gartner говорить, що цей рік буде найгіршим, 2014 рік в бічному тренді, а незначне відновлення планується в 2015 році.

У Gartner говорять, що зростання попиту на ринку ПК стімуліруеются продажами надбюджетних моделей, а також моделей на базі нових чіпів Intel Haswell. У IDC додають, що продажам допомагають ПК з сенсорними функціями.

Обидві компанії називають найбільшим постачальником ПК і ноутбуків компанію Lenovo, тоді як Hewlett-Packard відсунута на друге місце, Dell - на третє.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: