Київрада: опозиція заважає освоїти мільярд

Неділя, 8 вересня 2013, 10:09

Через блокування опозицією роботи Київради столична влада не може освоїти субвенцію у розмірі 1 мільярд гривень. 

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на апарат Київради.

Окрім того, що влада не може забезпечити коштами бюджетників, забезпечити соцвиплати та профінансувати будівництво нових станцій метро, місто ще "може позбутися надходжень від оренди та приватизації земельних ділянок", наголошує видання.

Чиновники стверджують: якщо Київрада не працюватиме й надалі, "не буде затверджено бюджет міста на 2014 рік".

Реклама:

"Це не дасть можливості підвищити зарплати, компенсувати для населення різницю в тарифах на теплопостачання, забезпечити соцвиплати  і таке інше", - зазначають чиновники.

Так, до кінця поточного року місто очікує субвенцію з держбюджету у розмірі 1 млрд. гривень.

"Якщо не буде працювати Київрада , ці гроші не будуть освоєні, відповідно, бюджетники можуть залишитися без зарплат, соціально незахищені верстви населення - без медикаментів і харчування", - підкреслюють у Київраді.

Також тільки рішенням Київради "продовжуються договори оренди землі і власності".

"Якщо Київрада не прийматиме рішення щодо продовження договорів оренди землі та власності, орендарі будуть користуватися землею або власністю, не сплачуючи за це. Якщо 3 місяці до кінця поточного року Київрада не працюватиме, місто втратить близько 50 мільйонів гривень надходжень від оренди землі і близько 5-10 млн. - від оренди комунальної власності. Крім того, не надходитимуть кошти від приватизації та продажу земельних ділянок", - заявляють у Київраді.

Окрім того "місто не матиме можливості завершити роботи на ряді об'єктів, внесених до Програми соціального і економічного розвитку міста".

Йдеться про будівництво метро на Троєщину і завершенні робіт з будівництва метро на Теремки.

"Освоїти ці кошти без рішення сесії неможливо. Крім того, не будуть перерозподілені кошти на капітальні вкладення", - підкреслюють чиновники.

Раніше лідери опозиційних фракцій категорично заперечили звинувачення на свою адресу, що опозиція блокує вирішення нагальних проблем киян, зриваючи засідання Київради.

Як підкреслив Арсеній Яценюк, на останній законній сесії міськради 22 травня розглядалося близько 100 земельних питань про передачу ділянок і розробок проектів землеустрою - майже 460 га .

"Разом з тим  сесія не приділила уваги жодному соціальному питанню. Але як тільки завершилися повноваження Київради, Банковій засвербіло "подбати" про простих киян", - підкреслив Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: