Суд відмовив "Елегант-Інвест" у стягненні мільйонів з універмагу "Україна"

Середа, 18 вересня 2013, 10:15

Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляції ТОВ "Факторингова компанія "Елегант Інвест" про стягнення 45 млн доларів із ПАТ "Універмаг "Україна".

Про це повідомляється в прес-релізі універмагу, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, таким чином рішення Господарського суду Києва про скасування стягнення від 22 липня набуло чинності.

"Сьогодні набуло чинності рішення суду, що ставить усі крапки в тривалій історії повернення універмагу та управлінського контролю над ним законному власнику. Ми раді, що в тривалому спорі ухвалено рішення, що кардинально перешкоджає незаконним спробам вивести грошові кошти з універмагу", - наведено в повідомленні слова представника ірландського державного банку IBRC Арсенія Мілютіна.

Реклама:

За словами голови правління універмагу "Україна" Ростислава Левінзона, пріоритетним завданням універмагу нині є повернення його коштів, "які було незаконно виведено на користь сторонніх структур у сумі близько $15 млн у 2011-2012 роках".

Як повідомлялося, у грудні 2011 року Київський суд визнав боргові вимоги кіпрської офшорної компанії Lyndhurst до торгового центру "Україна" на суму 45 мільйонів доларів.

За даними ірландського видання Business New Europe, у наступні місяці після прийняття рішення через складний ланцюжок угод з цінними паперами цей борг був переуступлений брокерській компанії "Зеніт" та "Елегант Інвест".

"Елегант Інвест" є пов’язаною з компанією ТОВ "Танталіт", власником земельних угідь "Межигір'я" Януковича.

Зв'язок цих компаній простежується через власника "Елегант Інвест" Дмитра Нікіфорова, який разом з "Танталіт" володіє інвестфондом "Домінанта".

Як відомо, основний власник універмагу "Україна", шведська компанія Quinn Holdings Sweden AB 25 лютого 2013 року встановила контроль над універмагом.

Нагадаємо, призначений ще в листопаді 2011 року ірландським банком Irish Bank Resolution Corporation (IBRC) в. о. директора київського універмагу "Україна" Ростислав Левінзон 4 лютого 2013 року мав приступити до виконання своїх обов'язків.

IBRC намагається отримати контроль над "Україною" з 2011 року.

Банк був основним кредитором мажоритарія універмагу (близько 93%), глави ірландської Quinn Group Шона Куїнна, і після його банкрутства почав боротьбу за заставні активи в декількох країнах, включаючи Україну, Швецію і Кіпр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!