JPMorgan витратить 4 мільярди на ризик-менеджмент

П'ятниця, 13 вересня 2013, 11:25

Американський банк JP Morgan Chase буде уважніше стежити за ризиками інвестування і суворіше дотримуватися букви закону.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, фінансова компанія виділить на ці цілі 4 млрд доларів і найме додаткові 5 тис людей.

1,5 млрд доларів підуть на посилення систем ризик-менеджменту та заходи, які повинні узгодити практику банку із законами. Ще 2,5 млрд доларів будуть зарезервовані під витрати на ведення судових процесів, запланованих на друге півріччя.

Реклама:

Компанія найме близько 3 тис додаткових співробітників, які стежитимуть за надійністю інвестицій, і близько 2 тис осіб, які займуться наведенням ділової практики банку у відповідність до чинного законодавства.

За підрахунками FBR Capital Markets, JP Morgan з початку кризи в 2008 році витратив на судові витрати та виплату штрафів близько 18 млрд доларів - більше, ніж будь-яка інша фінансова компанія в США.

Регулятори зацікавилися банком, після того як він визнав, що в минулому році втратив близько 6,2 млрд доларів через помилку трейдера.

Комісія з цінних паперів і бірж, Комісія з торгівлі сировинними ф'ючерсами та інші контролюючі органи США почали розслідування з багатьох напрямків від продажу іпотечних цінних паперів некваліфікованим інвесторам до практики найму дітей чиновників з Китаю та інших країн для отримання доступу до ринків.

На даний момент Міністерство юстиції США проводить стосовно банку як мінімум 7 справ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: