Харківських депутатів забезпечать планшетами

Четвер, 29 серпня 2013, 13:04

Харківська обласна рада закупить планшети для роботи депутатів .

За внесення відповідних змін до програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки" проголосувало 103 депутати, проти - 0, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проект Харківської обласної ради "Відкритий доступ до свого депутата" визнано переможцем у категорії проектів (програм) органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 млн жителів. Проект передбачає придбання планшетів для депутатів облради. Фінансування з державного бюджету в 2014 році має становити 225 тис гривень. Стільки ж коштів необхідно виділити з обласного бюджету" , - йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення.

У ній також наголошується , що впровадження проекту дозволить створити умови для підвищення оперативності роботи депутатського корпусу обласної ради, забезпечення більш тісної взаємодії депутатів з громадами, скоротити витрати на підготовку матеріалів для організації і проведення сесій обласної ради.

Реклама:

За словами глави Харківської облради Сергія Чернова, окупність проекту становить 2,5 роки.

"На розмноження проектів рішень на засідання постійних комісій та на пленарне засідання витрачається залежно від кількості питань 10-12 тис гривень, за рік - 80-100 тис гривень, за каденцію - півмільйона. З обласного бюджету на реалізацію буде витрачено 225 тис гривень, тобто окупність - 2,5 року " , - сказав Чернов, звертаючись до депутатів.

Як повідомлялося , восени минулого року Харківська міськрада відмовився від паперового документообігу і забезпечив своїх депутатів планшетами.

За інформацією офіційного загальнодержавного порталу "Державні закупівлі" , тендер на постачання 105 iPad'ов другого покоління і мережевого устаткування виграло ПрАТ "Інформаційні Комп'ютерні Системи" . Загальна вартість договору - 1,212 млн гривень (з урахуванням ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!