У Соркіна підтримають злиття "Укргазбанку" і банку "Київ"

Вівторок, 27 серпня 2013, 16:59

Нацбанк підтримає ініціативу Мінфіну щодо злиття "Укргазбанку" і банку "Київ", докапіталізованих за участю держави, у разі прийняття Мінфіном такого рішення.

Про це повідомила прес-служба Національного банку на запит щодо організації продажу "Укргазбанку" і банку "Київ", передає "УНІАН".

"Беручи до уваги рекомендації експертів Світового банку щодо необхідності злиття банків, з метою підвищення інвестиційної привабливості для подальшого продажу об'єднаної установи, Нацбанк готовий вжити заходів, в межах своєї компетенції, для забезпечення реорганізації банків, у разі прийняття власником відповідного рішення", - йдеться в повідомленні НБУ.

Також у повідомленні наголошується, що рішення за основними напрямками діяльності та подальшої стратегії розвитку банку, у тому числі з реорганізації та докапіталізації, в рамках чинного законодавства приймає власник банку, в даному випадку - Міністерство фінансів.

Реклама:

У той же час, для реорганізації банку за рішенням його власників необхідний попередній дозвіл Нацбанку, для отримання якого власник банку в установленому порядку подає до Нацбанку необхідний пакет документів. В даний час, за інформацією Нацбанку, такий пакет документів в НБУ не надходив.

Нагадаємо, Міністерство фінансів 12 серпня 2013 оголосило про проведення процедури закупівлі послуг радника з продажу пакетів акцій докапіталізованих за участю держави банків "Київ" і "Укргазбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!