Світові поставки смартфонів перевищать позначку в 950 мільйонів одиниць

Понеділок, 19 серпня 2013, 18:24

Глобальні поставки смартфонів у цьому році перевищать позначку в 950 млн одиниць.

Про це йдеться в прогнозі Digitimes Research, передає CyberSecurity.ru.

За підсумками першого півріччя вони вже досягли позначки в 420 млн і аналітики називають число в 950 млн смартфонів досить консервативним прогнозом.

У звіті говориться, що вартість RAM-і NAND-чипів для смартфонів і планшетів була досить високою, а товарні запаси виробників низькими, що піднімало вартість апаратів і стримувало показники продажів в країнах.

Реклама:

У другій половині року очікується падіння цін на мобільну оперативну та постійну пам'ять, що має підстьобнути продажі до кінця року.

У той же час, аналітики зауважують, що ціни можуть вирости на HD-і FullHD-екрани, що не дозволить виробникам активно скидати ціни на преміальні моделі апаратів.

Крім того, Digitimes Research відзначає, що постачання смартфонів до Росії, Європи, Південно-Східної Азії, Індії та Латинської Америки не буде зростати через негативну ситуацію на локальних ринках і падіння реальних рівнів доходів населення.

Почасти картину в світовому масштабі скрасять поставки телефонів у Китаї, де зросте попит на 3G-апарати, що працюють у стандарті TD-SCDMA.

Проте тут специфіка ринку така, що виробники працюють з мінімальним рівнем прибутковості, а споживачі в основній своїй масі вважають за краще бюджетні рішення.

Говорячи про американський ринок, Digitimes відзначає, що тут стільникові компанії до кінця року частково відмовляться від практики субсидованих 2-річних контрактів з безкоштовним або дуже дешевим смартфоном додачу. Будуть введені 1-річні контракти, що спричинить  зростання цін на дорогі моделі смартфонів.

З десятки провідних виробників смартфонів в 2013 році, четверо будуть китайськими компаніями, а от тайванська HTC до кінця року залишить Top-10 світових виробників, прогнозує Digitimes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: