У Мінфіні кажуть, що бюджет отримав від продажу облігацій понад 33 мільярди

П'ятниця, 16 серпня 2013, 18:47

З початку року від продажу ОВДП до держбюджету надійшло близько 33 млрд гривень, від облігацій, номінованих в іноземній валюті - близько 3,5 млрд гривень.

Про це повідомили в Міністерстві фінансів у відповідь на інформаційний запит "Укрінформу".

"Станом на 07.08.2013 року в результаті проведених розміщень було реалізовано 33 310 263 шт. облігацій внутрішньої державної позики зі строком обігу від 3 місяців до 7 років, від продажу яких до бюджету надійшло близько 33,4 млрд гривень, облігацій внутрішньої державної позики, номінованих в іноземній валюті, зі строком обігу від 1,4 року до 5 років, було реалізовано у кількості 3 545 975 шт., від продажу яких до бюджету надійшло близько 3,5 млрд дол. США", - зазначили у Мінфіні.

Там додали, що випуск облігацій відбувається з урахуванням графіку платежів з обслуговування та погашення держборгу на майбутні періоди з метою недопущення пікових навантажень на бюджет.

Реклама:

"Міністерство фінансів здійснює розміщення державних цінних паперів на ринкових засадах. Відсоткові ставки за державними цінними паперами відповідають фактичному попиту та пропозиції на первинному та вторинному ринках, що забезпечує ефективне ціноутворення", - поінформували у міністерстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!