Банки Європи поступаються позиціями своїм колегам з США

Субота, 10 серпня 2013, 10:24

Європейські банки поступово поступаються позиціями на ринку інвестиційного банкінгу та торгівлі активами своїм американським конкурентам.

Сукупна виручка великих банків США в II кварталі 2013 року виріс на 24%, в ​​той час як виручка європейських банків зросла лише на 11%, передає "Вести экономика".

Настільки позитивну динаміку американським банкам вдалося продемонструвати не тільки за рахунок ралі на фондовому ринку США, але і за рахунок активізації угод злиттів і поглинань. Обсяг ринку M&A в США з початку 2013 року виріс на 6% до 710 млрд доларів, максимуму з 2011 року.

Згідно із даними дослідницької компанії Freeman&Co. 33% всіх комісійних, отриманих американськими банками, були за рахунок участі в угодах зі злиття і поглинання, організації розміщень акцій, випуску облігацій. Частка доходів європейських банків від участі в подібних операціях становила лише 30%.

Реклама:

Більше того, серед найбільших банків, що спеціалізуються на організації IPO, в 2013 році не виявилося жодного європейського банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: