Акції Facebook зросли за останні півтора року

Середа, 31 липня 2013, 16:31

Акції всесвітньої соціальної мережі Facebook нарешті почали показувати позитивну динаміку за останні півтора року.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, на торгах у Нью-Йорку акції Facebook досягли показника в 37,96 долара за штуку, а потім трохи опустилися до позначки в 37,63 долара. При цьому обсяг торгів акціями соцмережі перевищив середній показник останніх днів в 3,8 рази. Вперше з моменту IPO рівень цін на папери компанії майже дійшов до первісного значення.

У травні 2012 року Facebook вивела свої цінні папери на фондовий ринок за ціною в 38 доларів, після чого вартість акцій почала стрімко падати, опустившись до 17 доларів за штуку.

Реклама:

Це спровокувало звинувачення на адресу компанії та банків-андеррайтерів в тому, що вони невірно встановили діапазон цін на акції і спочатку вводили незалежних покупців в оману, спекулюючи даними.

Як повідомляється, минулого тижня Facebook надала квартальний звіт, де повідомила про продажі і прибутки, які перевищили оцінки аналітиків.

У II кварталі виручка зросла на 53% до 1,81 млрд доларів, йдеться в звіті компанії.

За звітний період прибуток, за винятком деяких статей, становив 488 млн доларів, або 19 центів на акцію.

Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували прибуток в 14 центів при продажах в 1,62 млрд доларів. Чистий прибуток за GAAP становив 333 млн доларів у порівнянні з чистим збитком в 157 млн ​​доларів за II квартал 2012 року. Цінні папери зросли до 26,51 доларів на закритті біржі в Нью-Йорку в середу минулого тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: