Більше половини обороту Apple в Україні контролюють "сірі" дилери

Середа, 3 липня 2013, 17:21

Більше половини річного обороту техніки Apple в Україні, який за підсумками 2012 оцінювався в 1 млрд доларів, контролюють "сірі" дилери.

Про це стверджують у компанії iStudio, що є офіційним партнером Apple в Україні, передає proIT.

Наприклад, оборот мережі iStudio, що складається з семи офлайнових монобрендових магазинів, в 2012 опинився на рівні 50 млн гривень, а зростання продажів за підсумками першого кварталу 2013 року було зафіксоване на рівні 25%.

При цьому офіційно на український ринок продукцію Apple імпортує тільки одна компанія - ERC.

Реклама:

На підставі свого статусу Apple Authorised Distributor, ERC наділена правом авторизації дилера на офіційний продаж техніки Apple в Україні.

На сайті імпортера також розміщений вичерпний список офіційних дилерів техніки Apple в Україні. Він налічує більше 80 компаній.

Тим часом, деякі офіційні дилери, очевидно, не особливо побоюються втрати статусу партнера Apple, оскільки поряд з легальною і сертифікованою продукцією абсолютно відкрито продають смартфони iPhone, які нелегально потрапили в Україну.

"Смартфони iPhone не авторизовані компанією Apple для продажу на території України", - пояснили український правовий статус смартфона в службі підтримки клієнтів компанії ERC.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: