Білорусь заперечує причетність до виводу грошей з ​​Росії

Понеділок, 29 липня 2013, 20:04

Нацбанк Білорусії спростував причетність банків країни до виводу грошей з партнера по Митному союзу, Росії, чий регулятор намагається прикрити нові лазівки для втечі капіталів.

За даними видання "Ведомости", ЦБ Росії оцінив виведення капіталу за допомогою таких схем у 2012 році в 10 мільярдів через Казахстан і в 15 мільярдів через Білорусь, пише Reuters.

Центробанк Білорусі не зміг негайно прокоментувати цю публікацію.

"Це питання до російських банків", - сказав співробітник центрального банку Білорусі, який побажав зберегти анонімність.

Реклама:

За його словами, ймовірно, деякі російські компанії оформляють фіктивні документи про постачання товарів з Білорусі до Росії і таким чином виводять гроші з країни.

"Але це питання не до Білорусі і не до білоруських банків, - сказав співробітник білоруського регулятора. - Через Білорусь ці гроші не проходять".

"Якщо російський банк перераховує гроші за білоруський товар, скажімо, на Кіпр, то ми на цей процес вплинути не можемо".

За його словами, відповідно до білоруського законодавства, платежі за білоруські товари не можуть перераховуватися на рахунки третіх країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!