Кожара підтримує введення посади податкового аташе при посольствах

П'ятниця, 26 липня 2013, 20:36

Міністерство закордонних справ підтримує ідею, висловлену раніше Міндоходів, про введення митно-податкового представника при посольствах України за кордоном.

Про це повідомив міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу сказати, що іноземні партнери відзначають наявність різних непорозумінь у сфері митної та податкової політики. Тому я вважаю, що будь-яка зв'язка нашого митного співтовариства з іноземними інвесторами, з бізнес-спільнотою буде виключно позитивною" - повідомив міністр.

Він зазначив, що при МЗС діє Рада експортерів та інвесторів, представники якого заявляють, що регулярно стикаються з ситуацією, коли через різні причини дуже важко розмитнюються товари, іноземні інвестори потрапляють під санкції.

Реклама:

"Я думаю, що це дуже хороша пропозиція", - сказав глава МЗС.

Міністр також зазначив, що в українських представництвах за кордоном мають працювати не лише дипломати, а й представники інших органів, оскільки у дипломата може не вистачити певних вузькопрофільних знань.

"Тому ми будемо враховувати пропозиції та інтереси всіх органів влади у цьому напрямку. Єдина вимога тут - пройти відбір за встановленими законами критеріями", - наголосив Кожара.

Глава МЗС також звернув увагу на те, що в ЄС класична дипломатія вже припинила своє існування.

"На сьогоднішній день усередині самого ЄС існують безпосередні відносини міністерства до міністерства, агентства до агентства тощо. І Україна, як частина інтеграційного процесу, теж має так само розбудовувати свої внутрішньодержавні механізми", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання з приводу підпорядкування таких представників, Кожара сказав: "Підпорядкування має бути централізованим. Але оскільки ми розширюємо функції наших представників, то десь може бути і подвійне підпорядкування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: