Активність в економіці єврозони почала зростати

Середа, 24 липня 2013, 13:07

Зведений індекс менеджерів закупівель в єврозоні перевищив у липні 50 пунктів вперше майже за 1,5 м, що говорить про зростання активності в економіці.

Про це свідчать дані Markit Economics, пишуть "Вести економіка".

Як зазначається, індекс в липні становив 50,4 пункту, в порівнянні з 48,7 пунктів у червні. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували зростання показника всього до 49,1 пункту.

Якщо показник перевищує 50 пунктів, то це говорить про зростання активності в економіці, а якщо індекс менше 50 пунктів, то активність скорочується.

Реклама:

Примітно, що індекс знаходився нижче 50 пунктів протягом 16 місяців. Таким чином, активність в єврозоні в липні виросли вперше майже за 1,5 року.

Промисловий індекс PMI виріс до 50,1 пункту, в порівнянні з показником з попереднім місяцем на рівні 48,8 пункту. Аналітики очікували зростання до 49,1 пункту.

У секторі послуг показник виріс до 49,6 пункту. Очікувалося зростання до 49,1 пункту.

Єврозона намагається вийти з найдовшою рецесії з часів запровадження єдиної валюти в 1999 р. Економісти очікують застою економіки в II кварталі.

ВВП, як очікується, зросте на 0,1% в III кварталі і буде рости на 0,2% у наступні два квартали, свідчать дані опитувань. При цьому безробіття зросте до рекордного рівня в 12,4% цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!