Україна може увійти до десятки найбільших експортерів курятини

Середа, 24 липня 2013, 11:21

Україна в поточному році може увійти до десятки найбільших експортерів курятини.

Про це перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу, 24 липня, передає "УНІАН".

Він зазначив, що збільшення обсягу експорту курятини буде забезпечено за рахунок отримання права виробниками цієї продукції направляти її в країни Європейського союзу.

"Те, що українські виробники курятини отримали можливість експортувати свій товар в європейські країни, сприяє розширенню географії для експорту. Цього року Україна має всі шанси увійти до десятки світових лідерів з експорту курятини", - сказав Арбузов.

Реклама:

Він також зазначив, що в Україні відзначено зростання виробництва яловичини з початку року на 1,4%, свинини - на 7,1%, курятини - 14,2%.

Як повідомлялося раніше, Україна може почати експортувати продукцію птахівництва до країн ЄС з 24 липня 2013 після набрання чинності затвердженого Єврокомісією переліку українських підприємств, що мають на це право.

При цьому право на постачання продукції птахівництва отримали чотири підприємства: "Миронівська птахофабрика", "Миронівський м'ясопереробний завод "Легко", "Птахофабрика" Снятинська Нова" (входять в агрохолдинг "МХП) і" Агромарс "(ТМ" Гаврилівські курчата ").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: