Yahoo! витратить мільярд доларів на викуп своїх акцій

Вівторок, 23 липня 2013, 13:57

Інтернет-компанія Yahoo викупить 40 мільйонів своїх акцій, що належать хедж-фонду Деніела Леба Third Point, за ціною 29,11 долара за папір,

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Прайм".

Сумарна вартість операції становитиме 1,16 мільярда доларів.

Згідно із умовами операції, у володінні фонду Third Point залишиться ще 20 мільйонів акцій Yahoo. Однак три члени ради директорів Yahoo, номіновані хедж-фондом, повинні будуть покинути його з 31 липня 2013 року. Це - сам Деніел Леб, Гаррі Вілсон і Майкл Вульф.

Реклама:

Як пише видання, Лебу вдалося більш ніж подвоїти свої вкладення в Yahoo. У 2011 році його фонд купив акції інтернет-компанії за ціною 13,5 долара.

Акції Yahoo почали значно зростати при новому гендиректорі - Маріссі Майєр. При цьому саме Льоб доклав руку до відходу попереднього директора компанії Скотта Томпсона.

Глава Third Point провів власне розслідування, яке показало, що Томпсон у своєму резюме вказав, що володіє вченим ступенем в галузі комп'ютерних технологій, насправді маючи лише ступінь бакалавра з бухгалтерії.

Леб наполягав на тому, що Томпсон повинен бути звільнений, що в підсумку і сталося.

За даними на вечір 22 липня 2013 року, акції Yahoo торгувалися на позначці 27,93 долара, що на 4% нижче їх ціни на момент закриття біржі 21 липня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: