У Греції є 3 дні для переконання кредиторів в успіхах

Вівторок, 2 липня 2013, 14:11

У Греції є три дні, щоб переконати своїх кредиторів, що вона може виконати умови, які супроводжують її міжнародну програму допомоги, і отримати наступний фінансовий транш.

Про це повідомили чотири представники єврозони, передає Reuters.

Афіни і їх кредитори відновили переговори про розблокування екстрених кредитів Греції на суму 8,1 млрд євро (10,6 млрд доларів) після майже двотижневої перерви, під час якого уряд ледь не завалився через закриття державної телекомпанії ERT.

Кредитори, в цілому, незадоволені прогресом Греції в питаннях реформування державного сектора, таких як збір податків і митних зборів або сфері охорони здоров'я, сказав чиновник єврозони, що бере участь у переговорах.

Реклама:

"Всі погодилися з тим, що Греція повинна висловитися до засідання Єврогрупи. Тому вони знову повинні представити свої досягнення", - сказало друге джерело.

Міністри фінансів єврозони повинні зустрітися 8 липня 2013 року і обговорити ситуацію в Греції.

Щоб змусити Афіни проводити реформи, її кредитори - ЄС і МВФ - можуть відмовитися виплатити повну суму в один транш і замість цього розділити її на три щомісячні платежі.

"Це дуже складне обговорення, - сказав грецький чиновник, який бере участь у переговорах. - Ми рухаємося швидко, щоб вирішити якомога більше питань якнайскоріше".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!