Nokia презентувала 41-мегапіксельний камерофон

Понеділок, 15 липня 2013, 12:53

Nokia на презентації в Нью-Йорку показала 41-мегапіксельний апарат Lumia 1020, який, згідно із заявами Nokia, дозволяє знімати з деталізацією, яка ще не була доступна для смартфонів.

Про це пише CyberSecurity.ru.

В Nokia заявляють, що користувачі 1020 можуть наближати і в разі необхідності перекадровувати знімки без шкоди для якості картинки.

Виробник "без сумніву" говорить, що Lumia 1020 - це "найкращий камерафон на сьогоднішньому ринку".

Реклама:

У той же час, опитані аналітики не впевнені, що апарат стане бестселером, хоча його технічні характеристики і вражають. Напередодні дослідницька компанія IDC провела опитування власників смартфонів в 25 країнах з метою з'ясування того, які чинники є ключовими для стимулювання майбутніх продажів і встановила, що дозвіл камери знаходиться лише на 15-му місці зі списку 23 функцій. Якість зв'язку, термін роботи від батареї, безпека пристрою та наявність програмного забезпечення для користувачів набагато важливіше.

"Більшість користувачів розміщує мобільні фото в соцмережах і цілком задоволені вже існуючою якістю знімків. Nokia доведеться постаратися, щоб переконати користувачів в тому, що новий апарат реально покращує якість, дозволяє знімати в умовах низької освітленості, інакше вони просто не помітять різниці. Можливо, Nokia випустила кращий смартфон, але компанії доведеться сильно постаратися, щоб спровокувати багатьох користувачів перейти з Android або iOS", - говорить Франциско Джеронімо, аналітик IDC.

За його словами, зараз 92% користувачів смартфонів використовують пристрої на базі iOS або Android, тому Nokia доведеться йти на якісь неординарні кроки і пускати величезні бюджети на маркетинг щоб привернути увагу основної маси користувачів.

Основною родзинкою Lumia 1020 є 41-мегапіксельний сенсор. Раніше схожа розробка використовувалася в Nokia PureView 808, однак цей апарат працював на застарілій ОС Symbian, тому не отримав значної популярності серед користувачів. Новий же апарат працює під управлінням Windows Phone 8, для якої на сьогодні налічується більше 160 000 додатків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!