Курченко хоче імпортувати з Європи мільярд кубометрів природного газу

Понеділок, 1 липня 2013, 14:25

Група компаній "СЄПЕК", контрольована бізнесменом Сергієм Курченко, планує до кінця року імпортувати з Європи 1 млрд куб. м природного газу.

Про це йдеться у відповіді компанії на запит "УНІАН".

"Заплановані обсяги - 1 млрд кубометрів до кінця року", - сказано в повідомленні.

Також у повідомленні уточнюється, що з червня 2013 імпорт природного газу за угорським маршрутом складає 130 млн куб. м на місяць. Імпортований газ поставляється на українські промислові підприємства, а його закупівля здійснюється за схемою вільного європейського ринку продажів за фіксованою ціною.

Реклама:

Німецький газовий трейдер RWE, який з листопада минулого року поставляє природний газ за контрактом з НАК "Нафтогаз України" через Польщу та Угорщину, повідомив, що "не коментує" дану ситуацію.

На питання про те, чи планує "СЄПЕК" розширювати джерела поставок природного газу в Україну, у компанії відповіли: "Так, ми ведемо переговори з усіма можливими постачальниками".

Також компанія не виключає в майбутньому придбання приватних українських газодобувних компаній в рамках планів групи з побудови вертикально інтегрованого холдингу.

"Сьогодні про це мова не йде. Але таку можливість ми розглядаємо в рамках планів групи з побудови вертикально інтегрованого холдингу, про що йшла мова на офіційній презентації СЄПЕК", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що "ВЕТЕК" вже в червні здійснювала постачання природного газу за угорським маршрутом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: