Через борги компанії Ахметова кияни залишились без гарячої води

Понеділок, 3 червня 2013, 16:11

ПАТ "Київгаз" обмежило газопостачання шести котелень "Київенерго" через борги.

Про це йдеться у повідомленні "Київенерго".

"Внаслідок цього відсутнє гаряче водопостачання споживачів частини Святошинського, Дарницького, Шевченківського, Оболонського та Голосієвського районів. В постачанні газу обмежені котельні "Святошинська, 34", "Здолбунівська, 2", "Нивки", "Біличі", "Дніпроводська, 1" та "Набережно-Корчуватська, 84", - сказано у повідомленні.

У компанії зазначили, що загалом без гарячого водопостачання залишилося 872 споживача, серед них 628 житлових будинків, 32 дитячих заклади, 42 школи, 27 лікувальних закладів, 137 інших споживачів.

Реклама:

"Причина обмеження газопостачання - заборгованість держбюджету перед "Київенерго" із компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для потреб населення і собівартістю її виробництва, включно з розрахунками за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України", - заявили у компанії.

У "Київенерго" повідомили, що на 1 червня 2013 року борг компанії перед газовиками за "тепловий" газ, що використовується на потреби населення, становить 1,3 млрд гривень, а заборгованість бюджету з різниці в тарифах перед "Київенерго" - 1,1 млрд гривень.

Як відомо, енергохолдинг "ДТЕК" олігарха Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго".

Як повідомлялося, "Київенерго" за 2012 рік отримало 2,3 млрд гривень "паперового" прибутку за рахунок компенсацій різниці в тарифах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!