Влада США зацікавилися купівлею Waze

Понеділок, 24 червня 2013, 11:15

Федеральна торгова комісія США збирається провести розслідування відносно американського технологічного гіганта Google за фактом придбання ним навігаційного сервісу Waze.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на International Business Times.

Як повідомляється, регулятори з боку влади мають намір провести перевірку на предмет наявності або відсутності факту неконкурентної поведінки з боку Google.

Посилаючись на статтю в The New York Post, портал IBT також зазначає, що Google не надала дані по злиттю на розгляд регуляторів, оскільки Waze генерує лише 70 млн доларів виручки на рік на території США.

Реклама:

Тепер федеральна торговельна комісія може примусити Google до повторних торгів за Waze у разі, якщо буде виявлено факт порушення антимонопольного закону. Раніше цього року про свої наміри з придбання навігаційного сервісу висловлювалися і такі гіганти, як Facebook, Apple і Microsoft.

Операція була проведена 11 липня поточного року, її сума склала понад 1 млрд доларів.

За словами представників Google, потужності Waze повинні допомогти компанії в посиленні свого набору додатків в рамках картографічного сервісу Google Maps.

Нагадаємо, що Waze займається розробкою рішень для навігації і звітів про дорожній рух.

Сервіс входить до п'ятірки найбільш використовуваних додатків для смартфонів і мають вирішальне значення для залучення й утримання користувачів мобільних пристроїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!