Пінчук вважає правильним продаж Ложкіним UMH group

П'ятниця, 21 червня 2013, 17:11

Український олігарх Віктор Пінчук (статки - 3,8 млрд доларів) вважає правильним продаж Борисом Ложкіним UMH group.

За словами Пінчука, інформація про угоду почала приходити з ринку ще в квітні 2013 року, пише Forbes.

"У травні я зустрічався з Борисом Ложкіним, який хотів дізнатися мою думку як бізнесмена з цього приводу. Я сказав йому, що з точки зору бізнесу вважаю це правильним і своєчасним рішенням, і що з цією угодою його можна тільки привітати", - зазначив бізнесмен.

Він також сказав, що цінність будь-якого видання - не у власнику, а у професійній команді - в журналістах.

Реклама:

"Якщо команда залишиться нинішньою, у всякому разі - її кістяк, впевнений, що якість публікацій збережеться високою, і я з задоволенням буду і далі читати "Forbes. Україна". І іноді давати інтерв'ю", - підсумував Пінчук.

Як повідомлялося, власник групи компаній ВЕТЕК Сергій Курченко домовився про купівлю UMH group, що входить до трійки найбільших медіахолдингів країни.

UMH Group об'єднує медіапроекти в сегментах преси, радіо та інтернету в Україні та Росії.

Партнерами UMH в медіабізнесі з неконтрольними частками є Ігор Суркіс (радіо "Динамо"), Геннадій Боголюбов (газета "Комсомольська правда"), група СКМ (холдинг United Online Ventures, що контролює інтернет-портали bigmir.net, tochka.net і i.ua ).

На цьому тижні UMH і партнер групи Геннадій Боголюбов повідомили про продаж журналу "Фокус" компанії Vertex United одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. Наприкінці квітня Петро Порошенко продав UMH свою частку в журналі "Кореспондент", сайті korrespondent.net і радіостанції "Наше радіо".

У четвер Антимонопольний комітет повідомив про видачу United Media Holding NV, холдинговій компанії медіагрупи, дозволу на викуп у міноритаріїв часток в "Комсомольській правді", радіостанціях "Радіо "Довіра", Europa Plus, "Джем ФМ", компаніях "Радіорама" і "Укрполіграфмедіа".

Нагадаємо, у рейтингу медіакомпаній пострадянського простору найбільшим в Україні став холдинг StarLightMedia Віктора Пінчука.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: