"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ТОП-25 найбільших медіакомпаній увійшло 5 українських

П'ятниця, 12 квітня 2013, 18:14

У рейтингу медіакомпаній пострадянського простору найбільшим в Україні став холдинг StarLightMedia Віктора Пінчука.

Такі результати дослідження "25 найбільших медіакомпаній пострадянського простору", проведеного російським рейтинговим агентством "Росбізнесконсалтинг", передає "Інтерфакс-Україна".

У рейтинг також увійшли ще чотири українські медіа-холдинги - UMH Group, Inter Media Group, 1+1 Media і Media Group Ukraine.

При складанні рейтингу враховувалися кілька критеріїв: обсяг річної виручки, тижневий обхват аудиторії, що демонструє масштаб медіа-ресурсу компанії, технічне покриття - доступність інформаційного контенту для споживача, а також інформаційний вплив (наскільки впливовий цей ресурс і наскільки ефективно медіа кожній компанії здатні донести до споживача новинний контент).

Реклама:

Перше місце рейтингу зайняла російська компанія "Газпром Медиа" з доходом у 1,563 млрд доларів, на другому місці російська ВГТРК - 813 млн доларів доходу, на 3-му - ВАТ "Перший канал" (963 млн доларів).

Найвище серед українських компаній 11-е місце рейтингу зайняв холдинг StarLightMedia з річним доходом в 224 млн доларів. На 15 місці в рейтингу і другому серед українських компаній виявилася UMH Group з доходом в 138 млн доларів. На 17-му місці - Inter Media Group з доходом в 89 млн доларів, на 21-му місці 1+1 Media (43 млн доларів доходу) і на 22-му - Media Group Ukraine (51 млн доларів доходу).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: