Суд зобов'язав львівський завод заплатити Донецьку 25 мільйонів

Середа, 12 червня 2013, 13:10

Львівський автобусний завод (ЛАЗ) програв у суперечці з Донецькою міськрадою.

Суд зобов'язав компанію виплатити 25 млн гривень за не поставлені автобуси, пише "Комерсант-Україна".

Донецька міськрада в кінці травня 2013 року добилася у Київському апеляційному суді повернення 25 млн гривень, перерахованих Львівському автобусному заводу в якості передоплати за виробництво 10 туристичних автобусів до Євро-2012, заявив мер Донецька Олександр Лук'янченко.

Конфлікт Донецька та ЛАЗу розгорівся в липні 2012 року.

Реклама:

Тоді Олександр Лук'янченко звинуватив завод у несвоєчасній поставці Донецьку автобусів.

"Місту ці автобуси потрібні були тільки до Євро-2012, зараз в них немає необхідності. Більше того, ми взагалі не отримали жодної машини, а терміни закінчилися ще 10 травня 2012 року", - зазначив Лук'янченко.

У КП "Донелектроавтотранс" заявляли, що ЛАЗ пояснював затримку несвоєчасною доставкою комплектуючих з Європи. У комунальному підприємстві кажуть, що намагалися вирішити питання мирним шляхом, але завод не йшов на компроміс.

Голова наглядової ради ЛАЗу Ігор Чуркін заявив, що підприємство подало касацію на рішення Київського апеляційного суду.

Як повідомлялося, за даними Чуркіна, заборгованість Львова перед заводом ЛАЗ становить близько 25 млн гривень, а Київ є найбільшим боржником заводу (63 млн гривень).

Нагадаємо, депутати Львівської міськради 28 лютого 2013 року звернулись до президента, генпрокурора та голови парламенту щодо повернення Львівського автобусного заводу у держвласність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: