У Присяжнюка хочуть створити міжнародний продрезерв

Вівторок, 7 травня 2013, 14:34

Україна пропонує створити постійно діючий Резервний продовольчий фонд під егідою Всесвітньої продовольчої програми та ФАО для боротьби з голодом у світі.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час зустрічі з виконавчим директором Всесвітньої продовольчої програми Ертарін Казін, передає прес-служба  відомства.

"Присяжнюк під час бесіди з пані Казін зазначив, що Україна повністю підтримує кроки й ініціативи ООН, що спрямовані на вироблення скоординованого, всеохоплюючого підходу до вирішення проблеми подолання голоду у світі, та усвідомлює важливість питання розвитку глобального співробітництва задля забезпечення продовольчої безпеки людства... Він також висловив ініціативу створення на постійній основі Резервного продовольчого фонду під егідою Всесвітньої продовольчої програми та ФАО, що дасть змогу оперативно реагувати на продовольчі виклики у світі", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Присяжнюк зазначив, що Україна має можливість постійно оновлювати об'єкти продовольчого фонду та забезпечувати їхнє швидке переміщення до місця призначення завдяки наявності необхідної інфраструктури.

Реклама:

Він також додав, що останніми роками наша країна постійно зміцнює свої позиції на світових ринках продовольства і найближчим часом може вийти на щорічне виробництво зерна обсягом 80 млн тонн, з яких на забезпечення внутрішніх потреб спрямовуватиметься 35 млн тонн.

Резервний запас зерна може бути створений на рівні 5-10 млн тонн.

Присяжнюк запевнив, що Україна буде всіляко підтримувати ініціативи Всесвітньої продовольчої програми, спрямовані на поглиблення співпраці у боротьбі з бідністю та голодом у світі, нарощуючи свої потужності з виробництва продовольства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!