Екс-керівники "Укравтодору" і "регіонал" розділили 70 мільйонів на дороги

Середа, 29 травня 2013, 12:04

"Київавтодор" уклав низку угод на послуги з поточного ремонту об’єктів вулично-шляхової мережі на загальну суму 125,55 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Дві третини від виділених коштів – 80,77 млн гривень – отримали приватні фірми.

Зокрема 48,54 млн гривень освоять ПрАТ "Броварське шляхово-будівельне управління № 50" і його дочірнє ТОВ "Бітунова Україна".

Реклама:

Перша фірма займеться поточним середнім ремонтом вулиць, друга – влаштуванням тонкошарового покриття доріг.

Контрольним пакетом акцій "Броварського ШБУ" наразі володіє громадянин Росії, імені котрого SMIDA не розкриває.

Разом з тим до 2009 року власником фірми на три чверті був Віктор Федорович Гавриленко, який у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України".

Гавриленко також є незмінним директором компанії з самого заснування у 1996 році і за останніми даними SMIDA офіційно все ще є власником міноритарної частки у розмірі 0,0029%.

"Броварське ШБУ" відоме тим, що вигравало тендери на трасу до Сухолуччя. Загалом за останні п’ять років фірма отримала підрядів на 687,1 млн гривень, а її дочірня "Бітунова Україна" – на 94,55 млн гривень.

Ще 17,12 млн гривень отримає ПП "Автомагістраль" на ремонт об’єктів "Великої кільцевої дороги".

Засновником фірми є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Також 8,29 млн гривень піде на Голосіївський і Святошинський райони, де ремонтом займеться дочірнє іноземне підприємство "Дніпродор". Фірма зареєстрована у Дніпропетровську і належить польському ТОВ "PUS", засновниками котрого у свою чергу є Філіп Єжи Станіслав, Януш Фєйдаш, Славомір Рушель, Олександр Баранник, Олександр Полтавець і фірма "Poltavets".

Окрім того 6,82 млн гривень отримає ТОВ "Ростдорстрой" з бізнес-угрупування колишнього голови фракції Партії регіонів в Одеській міськраді, а тепер депутата від ПР Геннадія Труханова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!