У Соркіна продали інвестиційних монет на 68 мільйонів

Середа, 22 травня 2013, 11:01

Нацбанк у період з січня 2012 року по березень 2013 реалізував 25,8 тис інвестиційних монет на загальну суму 68,41 млн гривень.

Про це заявила заступник глави Нацбанку Віра Ричаківська, передає "УНІАН".

"Тільки за перший квартал 2013 року реалізовано 8,095 тис інвестиційних монет на загальну суму 15,82 млн гривень (із золота - 2264 штук на суму 14 млн гривень, з срібла - 5831 штук на суму 1,82 млн гривень), що на 16,2% монет більше, ніж за аналогічний період минулого року", - уточнила Ричаківська.

Реклама:

За її словами, такі обсяги реалізації свідчать про зацікавленість населення в цій групі монетної продукції, яка є надійним засобом заощадження грошей та інвестування.

Вона також підкреслила, що НБУ проводить прозору цінову політику за операціями купівлі-продажу інвестиційних монет.

"Ціни продажу інвестиційних монет розраховуються, виходячи з вартості металу в монеті, збільшених на розмір надбавки (премії). Закупівельні ціни на інвестиційні монети розраховуються, виходячи з вартості металу в монеті, збільшених на номінал інвестиційної монети", - розповіла заступник голови НБУ.

Також Ричаківська заявила, що сьогодні реалізацію і зворотний викуп інвестиційних монет здійснюють 38 уповноважених банків і всі територіальні управління Нацбанку.

Крім того, з травня 2013 вводиться передача інвестиційних монет уповноваженим банкам (Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку, Банку Форум, ВіЕйБі Банку та Імексбанку) без попередньої оплати для реалізації фізичним та юридичним особам за цінами продажу НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!