Ірландія не визнає, що є "податковою гаванню"

Вівторок, 21 травня 2013, 20:27

Уряд Ірландії не визнає звинувачення в тому, що країна є "податковою гаванню" для ряду найбільших світових корпорацій, в тому числі Apple.

Про це передає "Інтерфакс" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

В уряді відзначають, що давно існуючий в країні режим сплати корпоративного податку є прозорим і не робить її "податковою гаванню".

Тим часом проведене сенатом США розслідування виявило, що одна з дочірніх компаній Apple, яка зареєстрована в Ірландії, практично не платила податки протягом декількох років.

Реклама:

При цьому сенатори не висувають проти компанії звинувачення в порушенні закону, оскільки така ситуація стала можлива у зв'язку з наявністю лазівок у податковому законодавстві.

У звіті сенату зазначається, що Apple обговорила з Ірландією "спеціальний корпоративний податок у розмірі менше 2%". Для порівняння: "звичайна" ставка податку на прибуток у США становить 35%.

Ірландський уряд зазначає, що не укладав спеціальної податкової угоди ні з Apple, ні з якою іншою компанією.

"Я не можу коментувати питання оподаткування окремих компаній, це було б порушенням конфіденційності і йшло б врозріз з законом. Однак хочу чітко зазначити, що Ірландія не укладає угод про введення спеціального податкового режиму з компаніями", - заявив представник ірландського Мінфіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: