У Азарова розберуться, чому Білорусь виживає українських кондитерів

П'ятниця, 17 травня 2013, 16:49

Уряд України готовий надавати всіляку допомогу вітчизняним підприємцям.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов під час зустрічі з вітчизняними товаровиробниками, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, зустріч відбулася за дорученням першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, до якого вітчизняні товаровиробники нещодавно звернулися з проханням про допомогу.

Нагадаємо, минулого тижня Арбузов заявив, що дасть доручення організувати зустріч з представниками бізнесу, щоб виробити дієві механізми для вирішення цього питання.

Реклама:

Під час наради підприємці підтвердили, що проблема затримки українських кондитерських товарів на білоруському кордоні, на жаль, до цих пір актуальна. Експорт продукції до Республіки Білорусь фактично блокується, а серйозні втрати також відчувають суміжні цукровий та борошняна галузі України. Страждають від дій білоруської сторони підприємці і в інших галузях, йдеться у повідомленні.

Прасолов заявив, що уряд України готовий надавати всіляку допомогу вітчизняним підприємцям. Тому це питання наступного тижня розглянуть під час чергового засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

"Білорусь є для нас дуже важливим торговельним партнером, і ми повинні всі наші проблемні питання вирішувати шляхом обговорень і консультацій", - зазначив Прасолов.

Між тим, він підкреслив, що ці проблеми уряд буде вирішувати не тільки через двосторонню комісію, але також через співпрацю з Євразійською економічною комісією, Митним союзом і Єдиним економічним простором.

"Спробуємо з усіх боків, які тільки можливі, захищати інтереси нашого бізнесу. Ми будемо вживати найжорсткіших заходів, щоб інтереси наших виробників були захищені", - заявив Прасолов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: