У Азарова визнають, що грошей на підвищення пенсій немає

Вівторок, 14 травня 2013, 14:59

Станом на 1 травня поточна заборгованість перед Пенсійним фондом складає 8 млрд гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради у Кабінеті міністрів, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За словами Королевської, з 8 млрд гривень близько 3,3 млрд гривень - недоотриманий страховий внесок. Крім того, сума відшкодування пільгових пенсій становить 5,5 млрд гривень.

"Ми не раз обговорювали це питання. Ми з вами склали 1282 графікb погашення заборгованості на суму 542 млн гривень, з яких 60 млн гривень мали погасити у першому кварталі цього року... Я доручаю ПФ взяти під жорсткий моніторинг виконання графіків погашення, визначити посадових осіб органів виконавчої влади, керівників держпідприємств, які зірвали виконання графіків, і притягнути їх до відповідальності", - зазначила Королевська.

Реклама:

Тим часом, за словами міністра, за період з січня по квітень до Пенсійного фонду надійшло 53 млрд гривень, що перевищило на 4,6 млрд гривень надходження порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Це дозволяє нам своєчасно до кінця року виплачувати пенсії. Але ми чудово розуміємо - щоб збільшити пенсію, осучаснити її, нам необхідний додатковий ресурс, а для цього нам необхідно відшкодування боргів по пільгових пенсіях та ліквідація боргів перед Пенсійним фондом", - зазначила Королевська.

Як повідомлялося, за результатами квітня надходження від сплати Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду склало 108% від плану, а його фактичне перевиконання - 1,1 млрд гривень.

Нагадаємо, згідно з бюджетом ПФ на 2013 рік його доходи визначені в сумі 230,3 млрд гривенб, витрати - 252,1 млрд гривень. Дефіцит бюджету Пенсійного фонду - 21,8 млрд гривень, що на 5,4 млрд грмвень або 24,8% менше, ніж фактичний дефіцит у 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: