Греція та Кіпр отримають фіндопомогу від кредиторів

Вівторок, 14 травня 2013, 09:12

Європейський стабілізаційний механізм оголосив про виділення Кіпру першого траншу фінансової допомоги на суму 2 млрд євро.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, другий транш на суму 1 млрд євро буде виділено не пізніше 30 червня.

Голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що на даний момент "Кіпр виконав всі вимоги міжнародних кредиторів" і Єврогрупа задоволена рішенням ESM.

Реклама:

Обидва транши перераховуються готівкою і будуть спрямовані на обслуговування держборгу і покриття потреб бюджету. Разом з тим Кіпру поки не рекомендують знімати обмеження на рух капіталу, введене у зв'язку з наданням острову фіндопомоги і висновками списаннями по депозитах і побоюваннями в серйозному відтоку капіталу

Як зазначається, Греція також отримає черговий транш допомоги у розмірі 7,5 млрд євро. Перша частина траншу - 4,2 млрд євро - буде переведена в травні, а 3,3 млрд євро - в червні.

"Трійка" вважає виконаними більшість умов, висунутих перед Афінами на період до кінця березня 2013

Комісія ЄС відзначила прогрес, досягнутий Афінами в оздоровленні національної економіки, проте попередила, що для виконання умов, що стосуються 2015 і 2016 рр, владі Греції слід продовжити політику жорсткої економії.

"Останні дані свідчать про поліпшення в секторі державного управління. Дефіцит поточного рахунку Греції скорочується швидкими темпами. Крім того, стабільність банківського сектора поступово поліпшується. Греція також досягла значного прогресу в реалізації попередніх заходів, необхідних для отримання допомоги. Враховуючи те, що ми сьогодні почули , впевнені, що Греція зробить подальші необхідні кроки", - президент Єврогрупи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: