Nokia презентувала стодоларовий смартфон

Неділя, 12 травня 2013, 10:44

Фінська Nokia, яка посилено намагається відвоювати позиції на ринку смартфонів, зробила хід в конкурентній боротьбі: у Нью-Делі представлені серійні зразки смартфона з сенсорним екраном за 99 доларів - модель Asha 501.

Особливість новинки, створеної з прицілом на ринки, що розвиваються, - операційна система Asha; разом з пристроями представлений Nokia Asha Software Development Kit для розробників, передають "Ведомости".

Невеликий смартфон масою 98 г буде поставлятися в шести кольорах, включаючи білий і чорний, і може оснащуватися однією або двома sim-картами.

Поки апарати працюють в мережах 2G, потім Nokia випустить і 3G-варіанти. У Asha 501 сенсорний дисплей діагоналлю 3 дюйми дозволом 320 × 240 пікселів, 4 Гб вбудованої пам'яті, камера роздільною здатністю 3,2 Мп, акселерометр, датчик наближення, слот для карт пам'яті microSD, адаптери Bluetooth.

Реклама:

Розроблені або знаходяться в розробці всі стандартні для сучасних смартфонів програми, в тому числі Facebook і Twitter.

Гендиректор Nokia Стівен Елоп заявив на презентації, що вигляд дешевого смартфона натхненний дизайном флагманської лінійки компанії - апаратів Lumia - і призначений для "молодої, соціально активної" аудиторії.

Індія поки залишається останнім бастіоном Nokia: з 170 млн мобільних телефонів, поставлених в країну в 2012 році, 26% припало на частку фінської компанії, 22% - на Samsung.

У IV кварталі 2012 року Nokia займала лише 18% світового ринку, поступившись лідерством Samsung з 22,7%, вказує The Wall Street Journal.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: