МВФ не підтримає створення фінансової поліції - експерти

Субота, 13 квітня 2013, 13:01

За підсумками переговорів місії МВФ з українським урядом, фонд на навряд чи підтримає ідею створення фінансової поліції для скорочення "витоку" бюджетних надходжень.

Так вважають опитані експерти, передає ZN.UA.

"Місію і МВФ в цілому мало цікавить тактика уряду щодо формування репресивного апарату з метою збільшення збору податків і зборів. МВФ цікавлять насамперед макропоказники і стабільність ринку. Саме тому фонд традиційно відштовхується від цільових орієнтирів", - заявив гендиректор інвестиційної групи DaVinci Анатолій Баронін.

За його словами, сама по собі фінполіція не є прямим інструментом економічної стабільності, а в умовах високого рівня корупції, очевидно, очікуваного ефекту вона не дасть.

Реклама:

"Однак суть нововведення в іншому: наповнення дефіциту бюджету через пресинг платників податків - це свідчення розвитку тоталітарних інстинктів влади, яка хоче отримати в своє розпорядження більше інструментів тиску на бізнес", - зазначив президент центру Економічного розвитку Олександр Пасхавер.

Як повідомлялося, на думку юристів, якщо фінполіція буде створюватися в Україні як окрема структура з дуже широкими повноваженнями, існує ризик замороження оголошеного раніше державою курсу на лібералізацію бізнес-середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!