У китайському парламенті виявили більше 30 мільярдерів

П'ятниця, 8 березня 2013, 15:07

У числі депутатів парламенту КНР - Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) - 31 доларовий мільярдер.

До такого висновку прийшла Financial Times, вивчивши рейтинг багатих китайців, складений в 2013 році журналом Hurun Report, передає "Лєнта.ру".

Ще 52 мільярдера входять в Народну політичну консультативну раду Китаю (НПКРК) - дорадчий орган при керівництві КНР.

Найбагатший парламентарій - підприємець Цун Цінхоу, засновник і керівник концерну Hangzhou Wahaha Group, виробника прохолодних напоїв.

Реклама:

Статки сім'ї Цуна оцінюються в 13 мільярдів доларів.

Найбагатший член НПКРК - Віктор Лі з Гонконгу. Його статки - 32 мільярди доларів, він син найбагатшої людини Азії Лі Кашина.

У порівнянні з 2012 роком кількість мільярдерів у ВЗНП збільшилося на три особи, а в НПКРК - на дев'ять.

Financial Times підкреслює, що дані рейтингу Hurun можуть бути неповними, так як багаті китайці не схильні афішувати реальні обсяги своєї власності.

Засновник і керівник Hurun Руперт Хогеверф ще в 2012 році в інтерв'ю Bloomberg припускав, що від уваги його видання вислизає кожен другий китайський мільярдер.

Хогеверф відзначав, що найбагатші підприємці КНР налагодили комфортне співіснування з комуністичною владою і це викликає в країні демонстрації протесту.

З невдоволенням китайського суспільства багатством чиновників пов'язують кампанію по боротьбі з розкішшю і надмірностями, яку проголосило "п'яте покоління" керівників КНР на чолі з Сі Цзіньпіном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!