Moody's підтвердило стабільний рейтинг Росії

Четвер, 28 березня 2013, 09:19

Міжнародне агентство Moody's підтвердило кредитний рейтинг Росії на рівні Ваа1, прогноз - стабільний.

Про це передає "ИТАР-ТААС".

Дане рішення аналітики агентства пояснюють збільшенням гнучкості валютного курсу в Росії, порівняно з низьким рівнем держборгу, в тому числі зовнішнього, збалансованим на кілька років вперед бюджетом і дуже низькою вартістю обслуговування боргу.

Крім того, експерти Moody's відзначають, що в Росії зберігається позитивний баланс рахунку поточних операцій, а також є значні валютні резерви, розмір яких досягає 475 млрд доларів.

Реклама:

На думку Moody's, гнучкий валютний курс допомагає пом'якшувати наслідки коливань цін на нафту. Агентство також нагадує, що в Росії готуються до прийняття заходів по боротьбі з інфляцією.

Разом з тим, аналітики називають ряд факторів, які, на їхню думку, стримують підвищення кредитного рейтингу Росії. Це, зокрема, низький потенціал зростання економіки в посткризовий період, високий рівень корупції та зневага до виконання законів.

Moody's прогнозує, що в найближчі роки рівень видобутку нафти в Росії не зміниться або навіть знизиться. На думку агентства, видобуток російського газу зросте, проте не виключена можливість падіння попиту на нього на світовому ринку у зв'язку із зростанням видобутку сланцевого газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!