ЄБРР може виділити десятки мільйонів доларів на агропроекти в Україні

Понеділок, 18 березня 2013, 09:11

ЄБРР може виділити NCH ще 75 млн доларів на агропроекти в Україні.

Про це йдеться у повідомленні банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Європейський банк реконструкції і розвитку може виділити приналежним NCH Agribusiness Partners LP (NAP) українським агрокомпаніям до 75 млн доларів кредиту на підвищення врожайності та ефективності сільгоспоперацій за рахунок кращого агроменеджмента і технологій.

Згідно з документом, одержувачами коштів, як передбачається, стануть 34 українські агрокомпанії, загальні потреби яких в подібному фінансуванні оцінюються в 150-171 млн доларів.

Реклама:

Як відомо, навесні 2009 року ЄБРР уже виділяв 50 млн доларів фонду NCH New Europe Property Fund LP під управлінням NCH Capital Inc. на фінансування потреби в оборотному капіталі підконтрольних фонду українських агрогосподарств у вигляді довгострокового кредиту.

NCH ​​New Europe Property Fund L.P. був створений влітку 2005 року, його засоби були повністю інвестовані в нерухомість і агрокомпанії в Східній Європі та країнах колишнього СРСР.

Фонд, згідно з даними ЄБРР, володів через мажоритарні частки в трьох українських спільних підприємствах 35 агрогосподарствами і компаніями зі зберігання зерна в Україні.

NCH ​​Capital зі штаб квартирою в Нью-Йорку була створена на початку 90-х років і спочатку спеціалізувалася на інвестиціях в Росію і країни Балтії.

Потім були створені регіональні офіси в Росії, Румунії, Україні, Латвії, Болгарії, Молдавії та Албанії, а в 2012 році компанія вийшла на ринок Бразилії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!