В Мінагропроді кажуть, що ціни на овочі знизилися на 21,1%

Четвер, 14 березня 2013, 12:48

Сьогоднішні ціни на овочі, порівняно з минулорічними, знизилися на 21,1%.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба.

Зокрема, на 15,6% впала ціна на цибулю, на 13,3% подешевшали тепличні томати, на 12% - буряк та на 8,5% знизилася в ціні картопля. Цьому сприяв високий урожай овочів та збільшення потужностей для їхнього зберігання протягом року, йдеться у повідомленні.

"Українці повинні бути максимально забезпечені овочами власного виробництва. Тому Уряд і Міністерство аграрної політики та продовольства приділяють цьому питанню особливу увагу, як одній зі складових продовольчої безпеки. На сьогодні в Україні продовжується щотижневий моніторинг цін на продукти харчування на місцевих оптових та роздрібних ринках. І відповідно до даних станом минулий тиждень, ціни на овочі знизилися на 21,1%, порівняно з аналогічною датою попереднього року", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр поінформував, що на 15,6% знизилася ціна на цибулю (до 1,84 гривень за кг), на 13,3% подешевшали тепличні томати (до 16,79 гривень за кг) та на 1,1% - морква (до 2,71 гривень за кг), на 12,5% (до 2,24 гривень за кг) буряк та на 8,5% знизилася в ціні картопля (до 1,82 гривень за кг).

"В Україні зростає виробництво овочів. І відповідно, їхнє споживання громадянами за останні два роки збільшилося на 17%. Разом із тим, зростають обсяги потужностей зберігання овочів", - зауважив Присяжнюк.

Також очільник відомства нагадав, що завдяки підтримці держави тільки у минулому році введено в експлуатацію 19 овочесховищ, а це 13 тисяч тонн додаткових ємностей. До 2015 року передбачається збільшити ємності ще на 550 тисяч тонн. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: