Уряд витратить на системи зрошення мільярди доларів

Середа, 13 березня 2013, 13:31

Передбачено спрямувати 2 мільярда доларів під держгарантії на модернізацію системи зрошення на Півдні України.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.

"Нещодавно президент Віктор Янукович зазначив, що держава обов’язково підтримає програму відновлення зрошувальних систем на Херсонщині та в Криму. Альтернативи інтенсивному зрошуваному землеробству на Півдні немає", - сказав прем’єр.

За його словами, в ухваленій урядом держпрограмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено протягом найближчих двох років відновити зрошення на одному мільйоні гектарів на Херсонщині, Миколаївщині та в Криму.

Реклама:

"Отже, загальна площа зрошуваних земель у 2015 році повинна становити до 1,4 мільйона гектарів. Завдяки цьому валове виробництво сільгосппродукції на Півдні може зрости до 27 мільярдів доларів на рік", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, згідно програми активізації розвитку економіки, підприємства гірничо-металургійного комплексу можуть отримати держгарантії на 10 млрд гривень для реалізації проектів з модернізації.

Як повідомлялося, за словами екс-міністра економічного розвитку і торгівлі, депутата Петра Порошенка, урядова програма вбиває конкуренцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!