"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада хоче дати металургійним олігархам 10 мільярдів держгарантій

Вівторок, 26 лютого 2013, 15:58

Підприємства гірничо-металургійного комплексу можуть отримати держгарантії на 10 млрд гривень для реалізації проектів з модернізації.

Про це йдеться в проекті держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, який розроблений робочою групою на чолі з першим віце-прем'єром Арбузовим та буде розглядатися на засіданні Кабміну за участі президента Віктора Януковича, пише "Газета.ua".

У документі наголошується, що недостатня розвиненість внутрішнього ринку металопрокату та висока частка експорту продукції ГМК формує серйозні ризики залежності національної металургії від зовнішньої кон'юнктури.

При цьому на підприємствах металургійної галузі зайнято близько 12% загальної кількості працюючих у промисловості.

Реклама:

Обсяг реалізованої продукції у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів становить близько 18,1% загального обсягу по промисловості.

Нагадаємо, що за попередніми даними об'єднання металургійних заводів "Металургпром", збитки металургійної галузі України за підсумками 2012 року збільшилися у 3,3 раза, або на 9,5 млрд гривень, порівняно з 2011 роком - до 13,7 млрд гривень.

Як відомо, український гірничо-металургійний комплекс контролюється Рінатом Ахметовим і Вадимом Новинським ("Метінвест"), Ігорем Коломойським і Генадієм Боголюбовим ("Приват"), Костянтином Жеваго (Ferrexpo), Віктором Пінчуком ("Інтерпайп"), Лакшмі Мітталом ("Арселор Міттал Кривий Ріг") та росіянами ("ІСД" та Evraz).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: