ФАО очікує зростання виробництва пшениці у 2013 році

Неділя, 10 березня 2013, 11:18

Перший світовий прогноз щодо виробництва пшениці на 2013 рік свідчить про зростання виробництва на 4,3% порівняно з аналогічним показником 2012 року до 690 млн тонн.

Про це говориться в останньому виданні щоквартальної доповіді ФАО "Прогнози на урожай і продовольча ситуація", передає "Укрінформ".

Зростання виробництва очікується головним чином в Європі, що зумовлено збільшенням площі посадок у відповідь на високі ціни і відновленням сільськогосподарського виробництва у деяких країнах, зокрема, у РФ.

Прогноз у США, незважаючи на те, що він менш сприятливий внаслідок раннього настання посушливих умов, дещо поліпшився за останні кілька тижнів.

Реклама:

У доповіді Продовольчої сільськогосподарської організації ООН теж зазначається, що робити попередні прогнози щодо виробництва зерна на 2013 рік, коли ще не висаджено величезний обсяг кормового зерна і рису, дуже рано.

Однак прогнози на перші в 2013 році врожаї кормового зерна у Південній півкулі загалом сприятливі. Прогнози щодо виробництва рису теж сприятливі у деяких країнах Південної півкулі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!