ЄС має намір повторно оштрафувати Microsoft

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:28

Європейські антимонопольні регулятори мають намір до кінця цього місяця повторно оштрафувати Microsoft, яка "забула" розмістити екран вибору браузерів в європейській версії Windows.

Про це пише CyberSecurity.ru з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, раніше Microsoft вже була оштравована за те ж саме, але пообіцяла розмістити екран вибору браузерів в версіях Windows для ринку Євросоюзу.

У корпорації заявили, що екран "зник" після випуску пакетів оновлень для Windows Vista і 7, але визнали, що це було "технічною помилкою", а не навмисною дією.

Реклама:

Джерела Reuters заявляють, що антимонопольний регулятор має намір оштрафувати Microsoft до 31 березня цього року. Розмір штрафу джерела не повідомляють, але зауважують, що він буде "значним".

У Microsoft поки ніяк не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, що нове розслідування відносно "браузерного справи" в Брюсселі почали в липні 2012 року - через 9 місяців після того, як було закрито колишнє справу проти корпорації.

Експерти кажуть, що технічно європейські антимонопольники можуть оштрафувати Microsoft не суму до 9 млрд доларів, але навряд чи реальний штраф становитиме 100% від можливого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!