Microsoft змістила Apple з першого місця по капіталізації

Субота, 30 жовтня 2021, 10:39
 
Dado Ruvic | Reuters

Microsoft обігнала Apple по ринковій капіталізації в п'ятницю, зробивши її найдорожчою публічною компанією у світі. 

Про це Відомо з даних торгів, передає cnbc

Ринкова капіталізація Microsoft на момент закриття ринку становила близько 2,49 трильйона доларів, а у Apple - близько 2,46 трильйона доларів. 

У четвер Apple повідомила, що виручка у четвертому фінансовому кварталі компанія не досягла очікувань Уолл-стріт через обмеження в ланцюжку поставок. Генеральний директор Тім Кук сказав кореспондентові CNBC, що дефіцит виручки оцінюється в 6 мільярдів доларів.

Реклама:

Продажі iPhone у компанії зросли на 47% у річному обчисленні, але також не виправдали очікувань аналітиків. Четвертий квартал компанії включав продажі iPhone 13 всього за кілька днів. 

А Microsoft перевершила очікування щодо доходів у першому кварталі фінансового року, які зросли приблизно на 22% у річному обчисленні. Як раніше повідомляв CNBC, це було найшвидше зростання з 2018 року.

На момент закриття ринку акції Microsoft зросли більш ніж на 48% з початку року, тоді як акції Apple зросли майже на 13%.

Нагадуємо: 

Apple була першою компанією, яка досягла ринкової капіталізації в 1 трильйон доларів і 2 трильйони доларів. Вона стала найдорожчою публічною компанією у світі, коли минулого року перевершила державного нафтового гіганта Saudi Aramco.

Востаннє Microsoft випереджала Apple з ринкової капіталізації в 2020 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: