Завдання приватної фірми-партнера Shell пропишуть пізніше

Вівторок, 5 лютого 2013, 22:57

Завдання приватної компанії "СПК-геосервіс" з видобутку сланцевого газу будуть прописані у додаткових документах.

Про це сказали в ефірі програми Тендер News на каналі ТВі представники компанії "СПК-геосервіс" Сергій Стовба (засновник компанії) та Ігор Попадюк (геолог).

За їх словами, чіткі завдання, які виконуватиме компанія "СПК-геосервіс" у проекті з видобутку сланцевого газу спільно з Shell, будуть прописані певними документами, що будуть йти у розширення тих документів, які вже підписані.

"Ми будемо претендувати тільки на чисту, прибуткову продукцію, яка буде направлятися в ТОВ "Надра Юзівська". Це буде складати, якщо все порахувати, не більше 3%", - зазначив Стовба, відповідаючи на питання про вигоду, яку отримуватиме компанія зі своєї участі у проекті.

Реклама:

Як раніше писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Офіційно "СПК-геосервіс" у 2008 році заснували директор з наукових проектів Сергій Стовба, головний геолог Ігор Попадюк і його заступник Оксана Хрящевська.

Раніше всі ці люди працювали в науково-дослідному інституті "Науканафтогаз" НАК "Нафтогаз України".

"Надра України" і "СПК-геосервіс" вже утворили нові компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: