"Ferrexpo" Жеваго судиться з податковою щодо відшкодування ПДВ

Понеділок, 25 лютого 2013, 12:46

Податкова служба заперечує близько 60% від суми ПДВ, заявленої до відшкодування групою Ferrexpo, підконтрольної бізнесменові Костянтину Жеваго.

Про це в коментарях ZN.UA розповів фінансовий директор групи Ferrexpo Кріс Мо.

"На кінець 2012 року - заборгованість перед нами з повернення ПДВ склала 300 млн доларів. Більша частина цієї суми припадає на заборгованість за 2010 і 2011 роки. Оскаржується близько 60% від загальної суми заборгованості по ПДВ перед нами", - зазначив Кріс Мо, додавши, що в той же час державним компаніям виплачено близько 75% ПДВ, і Ferrexpo "важко зрозуміти причину таких відводів з боку податкової".

Фіндиректор групи Ferrexpo також звернув увагу, що повернення ПДВ найчастіше залежить від багатьох умов, в т.ч. авансової оплати податку на прибуток підприємства.

Реклама:

"Ми отримали автоматичні виплати відшкодування ПДВ, але вони дуже непослідовні: в одному місяці - автоматично, а в наступному місяці - вже немає", - доповнив Кріс Мо.

Аналізуючи перспективи випуску казначейських векселів для вирішення державою проблеми з відшкодуванням ПДВ, Кріс Мо констатував, що група Ferrexpo "відкрита для будь-яких пропозицій", але підкреслив, що в цьому процесі для господарюючих суб'єктів важливо уникнути витрат, які були, наприклад, при емісії ПДВ- облігацій (тоді група Ferrexpo "недорахувалася" 15 млн доларів).

"Якщо випустять казначейські векселі, ми продамо ці цінні папери за готівку, щоб продовжити інвестувати в наш бізнес. Важливо, щоб міжнародні інвестори могли вкладати гроші в країну із впевненістю, що їм не доведеться миритися з втратами", - резюмував Кріс Мо.

Ferrexpo є найбільшим експортером залізорудних окатишів з України та СНД і сьомим за величиною - в світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: