Україна і Туркменістан підписали документ про відновлення поставок газу

Середа, 13 лютого 2013, 14:09

Меморандум, підписаний в Ашхабаді "Нафтогазом" і ГК "Туркменгаз", передбачає відновлення поставок газу в Україну та країни Європи.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Був підписаний меморандум між компаніями НАК "Нафтогаз України" і "Туркменгазом" щодо розширення співпраці в нафтогазовій сфері, а саме: це і відновлення постачань газу в нашу країну і країни Європи, і розвідка родовищ на території Туркменістану", - сказав Ставицький.

Відповідаючи на питання, яким чином можуть бути відновлені поставки туркменського газу з урахуванням російського фактору, міністр зазначив, що ця відповідь буде дана після вивчення фахівцями.

Реклама:

На запитання журналістів, за яким газопроводом можуть бути відновлені поставки туркменського газу, Ставицького зазначив: "У нас є газопровід, який йде по північній частині Туркменістану і через Росію. Ми це питання обговорили. Ми спершу домовимося з нашими колегами з Туркменістану, а потім будемо домовлятися далі".

Говорячи про терміни реалізації досягнутих домовленостей, Ставицький сказав, що найближчим часом сторони обміняються візитами "і буде вироблена стратегія щодо розвитку цих напрямків".

Крім того, він заявив, що Україна братиме участь у відкритих тендерах з розвідки родовищ на території Туркменістану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: