На окрузі сина Азарова школярам купили цукор вдвічі дорожче від ринкових цін

Вівторок, 12 лютого 2013, 12:41

Відділ освіти Слов’янської міськради уклав низку угод на постачання продуктів харчування у заклади освіти Слов’янська, Святогірська та Миколаївки на 6,62 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, договірні ціни на окремі продукти значно перевищують середні ціни по Донецькій області, зафіксовані в цей період моніторингом Мінекономторгівлі.

"Наприклад, яйця придбали майже по 13 гривень за десяток, хоча вони коштують у півтора рази дешевше. Цукор придбано майже по 10 гривень за кг, що вдвічі дорожче від ринкових цін", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як пише видання, якби вищезазначені продукти закуповували за ринковими цінами, то вони обійшлися б на 726 тис гривень дешевше.

"Чи відповідають ринковим показникам ціни на решту продуктів невідомо, оскільки всупереч вимогам Мінекономторгівлі замовник не опублікував договірні ціни на кожен продукт окремо. Так, у документі, де мала би міститися ціна окремо на сосиски, варену ковбасу, напівкопчену ковбасу і консерви з яловичини, усі вироби названі "м’ясопродукти" і ціна на них зазначена на рівні 57,27 гривень за кг", - повідомляє видання.

Крім того, згідно з інформацією, аналогічно оформлена документація на овочеві та фруктові соки. По одній ціні також ідуть яблука, мандарини, лимони, банани; капуста, помідори, баклажани, часник; томатна паста і консервований щавель; молочні продукти; родзинки і повидло. Окрім того, не оприлюднена також інформація про ціну різних ґатунків борошна і різних сортів сиру, солодощів, шести різновидів круп.

Підряди на 2,49 млн гривень отримало ТОВ "Славтрейдснаб". Фірма "Славтрейдснаб" почала вигравати тендери в 2011 і з того часу отримала підрядів на 13,45 млн гривень, при чому винятково у відділу освіти Слов’янської міськради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!