Думка експерта: Тиск на ціну цукру негативно впливає на українських виробників

Вівторок, 22 січня 2013, 19:03 -

Тиск, що зберігається на ціну цукру на внутрішньому ринку негативно позначатиметься на котируваннях акцій українських виробників цукру.

 Про це заявила старший аналітик Dragon Capital Тамара Левченко.

"Незважаючи на те, що два цукрових заводи ще продовжують працювати, ми не очікуємо істотного збільшення обсягів виробництва цукру в порівнянні з поточним рівнем. Але і без цього поточний обсяг виробництва є достатньо високим для того, щоб перешкоджати відновленню цін на цукор на внутрішньому ринку, особливо, якщо беручи до уваги великі перехідні запаси цукру на початок маркетингового року в розмірі 250-280 тис тонн", - говорить експерт.

За її словами, в даний час ціна цукру на внутрішньому ринку становить 4,580 тис гривень (565 доларів) за тонну (з урахуванням ПДВ), знизившись на 4,5% з початку року і на 13,5% р/р.

Реклама:

"Тиск , що зберігається на ціну цукру на внутрішньому ринку поряд зі зниженням котирувань на Лондонській міжнародній торговій біржі на тлі надвиробництва цукру в Бразилії, найбільшому постачальнику даної продукції в світі, ймовірно, продовжить негативно впливати на котирування акцій українських виробників цукру Астарта Холдинг і Мрія Агрохолдинг", - підсумувала Левченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: